Marcel Hendrickx

Marcel is partner binnen het Ontwikkelingsinstituut en naast geïnspireerd trainer en coach ook de operationele motor van het Ontwikkelingsinstituut. 


Marcel ontwierp een krachtige interventiemethodie om mensen te helpen zich te bevrijden van symptomen van perfectionisme, faalangst, onder- en overpresteren, uitstelgedrag, burn-out, enz.

 

Marcel is vooral gefascineerd door het dubbele spoor dat in de trainingen aangeboden wordt, nl. het aanreiken van kennis over modellen en technieken enerzijds en anderzijds de manier waarop de deelnemers worden uitgenodigd om met eigen ervaringen aan de slag te gaan, hun ontwikkelingsgebied te definiëren en hierin op weg te gaan. 

 

In 2000 behaalde hij zijn NLP master practitioner bij (toen nog) De School voor NLP. Tijdens het laatste jaar van de opleiding assisteerde hij reeds vol enthousiasme in een eerstejaarsopleiding. Onmiddellijk na het behalen van zijn Masterdiploma startte hij de opleiding voor Trainer bij De School voor NLP. Hij werd co-trainer en niet veel later hoofdtrainer in het eerste jaar NLP Practitioner. Sinds oktober 2005 is hij internationaal erkend NLP trainer (INLPTA).

 

Zijn carrière speelde zich vooral af in de bankwereld, waar hij alle commerciële facetten bij verschillende banken heeft doorlopen. Hij heeft zijn loopbaan beëindigd als HR-manager binnen een middelgrote bank. In 2008 heeft hij besloten zich helemaal te gaan bezighouden met wat hij zijn missie noemt: mensen kansen geven tot ontwikkeling en dit zowel door het geven van trainingen als via persoonlijke coaching. Zijn kennis en inzichten in coaching en NLP (Marcel is internationaal gecertificeerd NLP-trainer) helpen hem hierbij daadwerkelijk.

 

Marcel is te bereiken op volgend e-mailadres : marcel@hetontwikkelingsinstituut.be