Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is zelfstandig onderzoeker, schrijver en leraar. Hij levert een bijdrage tot het ontwikkelen van vernieuwde vormen van communicatie, samenleven, hulpverlening, management, enz. Dit doet hij door hedendaagse inspiraties te verbinden met een bruikbare methodiek. Hij is initiatiefnemer van de 'Ontwikkelingsgerichte Benadering'.

 

Rudy promoveerde in 2014 tot doctor in de sociale psychologie aan de Tilburg Universiteit (thema: teacher identity in higher professional education). Basisdiploma's: Master en Aggregaat Psychologie (1980, KULeuven), Master in de Filosofie (1984, KULeuven), Master in Socio-Culturele Antropologie (1998, KULeuven), internationaal erkend Master NLP trainer (2004, INLPTA), sociaal bemiddelaar (2011, Mediv).


 

Hij concretiseert zijn werk via boeken, artikels, voordrachten voor grote groepen, opleidingen en de oprichting van bezielde initiatieven zoals De School voor NLP, (www.nlp.be), Mediation Instituut Vlaanderen (www.mediv.be), Het Netwerk van Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken (www.ontwikkelingsgericht.org) en het Ontwikkelingsinstituut. Hij is vaste gastdocent in de master Begeleidingskunde (Hogeschool Rotterdam), in de UvA (Kring Andragologie) en diverse andere master opleidingen social work, ecologisch pedagogiek, leren en innoveren, enz.

 

 

 

Rudy schreef tot nu toe 12 boeken, waaronder de bestseller 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen' (dat gebruikt wordt als handboek in verschillende coachingopleidingen), 'Handboek Coachend Leiderschap', 'Gedragspatronen van Personen en Organisaties' en een reeks over de Ontwikkelingsgerichte Benadering (zie www.coachingbooks.net)

 

Link naar youtube kanaal: Vandamme. Ontwikkelingsgericht!

 

Link naar facebook

 

Link naar instagram

 

LinkedIn profiel

 

Internationale projecten:

www.coachingforprofessionals.net

www.ecologize.net

 

 

 

Rudy is te bereiken op volgend e-mailadres : rudy@hetontwikkelingsinstituut.be