Meer en meer coaches gaan het avontuur aan als zelfstandig ondernemer. Heel zinvol, maar niet altijd makkelijk. Het lijkt soms wel op een rollercoaster waar je in terecht komt.

 

Zelfstandig ondernemerschap is aantrekkelijk omdat je je eigen unieke weg gaat en kiest voor een zinvolle activiteit waarin je werkt vanuit jouw talenten en jouw verhaal. Tegelijkertijd is het voor velen ook een nieuw soort rol. Je hebt een stevig innerlijk kompas nodig. Je hebt je in de markt te zetten, de juiste klanten aan te trekken, sociale media te gebruiken. Kortom, jezelf durven verkopen hoort erbij. Maar hoe doe je dat in hemelsnaam? En hoe maak je er een lange termijn succesverhaal van?

 

Voor wie?

Droom jij als ondernemer ervan je brood te verdienen op een manier die helemaal past bij wie jij bent? Of zegt een stemmetje dat je niet gemaakt bent om jezelf te verkopen? Blijf je twijfelen aan de inhoud van je website? Heb je helder welk verschil je wil maken?

 

Maak je je wel eens onderstaande bedenkingen?

 

 

Wat levert het op?

Hoe beter je doet wie je bent, hoe meer kans dat je een aantrekkelijke en geloofwaardige partij wordt voor je klanten. Het gaat immers niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent.

 

'Doen wie je bent' is de weg waarlangs je werkt aan jouw positionering, jouw naambekendheid en voorkeurspositie in jouw markt. Als je krachtig en vol vertrouwen in jouw verhaal staat en er actief mee aan de slag bent, zal je doelgroep je makkelijker vinden. Doen wie je bent en self-marketing gaan hand in hand.

 

 

Wat verwachten we van jou?

Je persoonlijke ontwikkeling als ondernemer is de sleutel. We verwachten van jou dat je durft aan de slag gaan met jezelf en werken in een lange termijn visie op ondernemerschap. Misschien heeft het voor jou te maken met het onder ogen zien van patronen die maken dat je in een tunnelvisie onderneemt? Speelt er faalangst? Of eerder succesangst? En wat betekent dat succes dan voor jou? Weet je wie je bent als ondernemer? Welk verschil je wil maken en voor wie? Kun je inspirerend jezelf en je visie verkopen?

 

Hoe gaan we te werk?

In deze ontwikkelingsdag bieden we enerzijds krachtige kaders om je onderneming en dus ook jezelf vorm te geven. Anderzijds doen we de nodige oefeningen om je eigen ondernemerschap een boost te geven. We baseren ons op het boek van Charlotte De Mey ‘Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers’. Het vertrekt van het geloof dat ondernemerschap vooral een avontuur is van zelfontwikkeling en vanuit die pure verbinding met jezelf, in verbinding te gaan met je markt en de fundamenten te leggen voor een lange termijn verhaal.

 

"Ik zie hoe Charlotte succesvol onderneemt; ik ben door haar geholpen geweest om mijn merkbelofte helder te omschrijven; die oefeningen had ik nodig. Dan dacht ik 'startende coaches zouden allemaal haar succesformule moeten toepassen, niet alleen om klanten te hebben, maar vooral om op lange termijn succesvol te blijven.' En daarom wil ik dat ze haar deskundigheid inzet voor ondernemende coaches met het hart op de juiste plaats.'  Rudy Vandamme

 

Meer over Charlotte: LinkedIn, facebook, website

 

Het idee is dat we vanuit het Ontwikkelingsinstituut met deze dag een start maken in de ondersteuning van zelfstandige coaches, zowel coaches die particulier werken als coaches die zich naar organisaties en teams richten. We zien dit als het begin van een ondersteuningstraject voor zelfstandige coaches.

 

De dag wordt geopend door Marcel Hendrickx en begeleid door Charlotte De Mey en Rudy Vandamme

 

 

Programma

 

09.30u - 10.00u: verwelkoming met koffie en thee

10.00u - 10.15u: Waarom deze dag en ons merkverhaal

10.15u - 11.00u: Jouw ontwikkelingsdoel rond ondernemerschap

 

11.00u - 11.15u: netwerkpauze

 

11.15u - 12.00u: Het kader 'Doen wie je bent' - Charlotte De Mey & Rudy Vandamme

12.00u - 12.30u: Schaaloefening 'Doen wie je bent'

12.30u - 13.00u: Clusters volgens ontwikkelingsdoel

 

13.00u - 14.00u: Broodjeslunch met soep en netwerking

 

14.00u - 16.00u: Aan de slag met de ontwikkelingsdoelen

16.00u - 16.45u: Integratie/presentaties

16.45u - 17.00u: check-out

 

 

Praktisch

Plaats: Kapelle-op-den Bos, domein Koningsteen: www.koningsteen.be

In het najaar gaan we een vervolg geven aan deze dag die op 7 mei plaatsvond.

 

Inkom: 178€ (excl. btw) - KMO-portefeuille mogelijk.

Voor OCP-coaches die lid zijn van de vereniging: 110€ (excl. btw) - KMO-portefeuille mogelijk.

 

Het Boek van Charlotte de Mey 'Doen wie je bent' is inbegrepen in de prijs.

Inschrijven via deze link